23948sdkhjf

Årets Levipris till Luleå och KTH

Sveriges Ingenjörer ger Levipriset 2008 till Pernilla Ulfvengren vid KTH i Stockholm och Stig Karlsson vid Luleå tekniska universitet. De får 25 000 kronor var för sina insatser att höja kvaliteten och intresset för arbetsmiljöfrågorna inom ingenjörsutbildningarna.
Pernilla Ulfvengren, född 1968, har vid KTH med stort engagemang verkat för att skapa högteknologiska arbetsmiljöer som tar tillvara människans förutsättningar. I sin undervisning använder hon nya metoder för att förmedla budskapet om ”human factors engineering” och har en framträdande roll i framtagandet av en ny lärobok; ”Arbete och teknik på människans villkor”. Hon deltar även i ett EU-projekt med 40 partners i flygvärlden, ”Human Integration into the Life Cycle of Aviation”, där hon rönt stor respekt för sin förmåga att kombinera kunskapen om mänskliga faktorer med tekniskt utvecklingsarbete.

Stig Karlsson, född 1948, har vid Luleå tekniska universitet varit studierektor och utbildningsledare för det så kallade R-programmet om ergonomisk design och produktion, i dag benämnt Teknisk design. Han har med stort engagemang utvecklat programmet i enlighet med de tankar som CDIO-konceptet står för, dvs projektbaserad undervisning med god avvägning mellan teori och praktik, i direkt samarbete med företag och omgivande samhälle samt med ett internationaliserings-perspektiv. Ett av många goda exempel är det uppmärksammade projektet ”Design of the world kitchen”.

Bilder på årets Levipristagare bifogas detta mail.

Levipriset är uppkallat efter den svenska stressforskningens fader, Lennart Levi, och syftar till att stimulera och belöna utbildning om arbetsmiljö vid tekniska högskolor och universitet. Det delas ut av Sveriges Ingenjörer och sponsras av bl a Volvo, SCA och Akzo Nobel. Prisutdelningen sker 9 april i Ingenjörshuset i Stockholm, vid ett kvällsmingel i samband med KompetensGruppens konferens Personal & Hälsa. Då utdelas även priset Årets eldsjäl.


För mer information:
Pernilla Ulfvengren, 08-790 78 40 eller 070-787 09 06
Stig Karlsson, 0920-49 14 16 eller 070-512 96 93
Magnus Skagerfält, Levipriskommittén, 08-613 80 28
Lasse Årling, pressekreterare, 070-329 80 08

Pressmeddelande från Sveriges Ingenjörer
http://www.sverigesingenjorer.se/IngWeb/...
Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Se senaste nyhetsbrevet ???id_11737???

Tipsa en kollega

0.172