23948sdkhjf

Nyhammars Bruk i konkurs

Svag efterfrågan från gruv- och stålindustrin tvingar Nyhammars Bruk med 22 anställda i konkurs.
Nyhammars Bruk, med säte norr om Ludvika, har sedan 2012 ägts av Västeråsföretaget Sjölanders Mekaniska. Innan det var finska koncernen Empower huvudägare i bolaget.

– Detta förvärv ligger helt i linje med vår strategiska inriktning. Det förstärker både vår kapacitet och kompetens när det gäller svetsning och bearbetning av stora metallobjekt, kommenterade Sjölanders vd Leif Andersson då i samband med affären 2012.

Men Sjölanders har haft problem med att få lönsamhet i den förvärvade verksamheten. Vid den senast tillgängliga årsredovisningen (2013-12), redovisade Nyhammars Bruk en omsättning på drygt 32,5 miljoner kronor och -5,5 miljoner i resultat.

I måndags begärdes bolaget i konkurs vid Västerås tingsrätt.

– Anledningen till konkursen är en svag efterfrågan från stål- och gruvindustrin under de senaste två åren, vilka är Nyhammars Bruks primära kundsegment. Detta har lett till negativa resultat och en mycket bekymmersam likviditetssituation, säger vd Leif Andersson i en kommentar till Metal Supply.

Enligt konkursförvaltaren, advokat Rolf Hansen, är ambitionen att hitta någon som kan ta över verksamheten i sin helhet.

– Avsikten är att bedriva verksamheten vidare under minst en månad till och bolaget är nu öppet för anbud, säger han till Metal Supply.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.125