23948sdkhjf

Klassisk industriort på frammarsch

Antalet jobb i Olofström växer och genom nybildade klustret Techtank ska regionen fortsätta på den inslagna vägen.
Olofströms Näringsliv har i dagarna genomfört en undersökning hos de nio företag som är initiativtagare till Techtank, för att jämföra antal arbetstillfällen i dag med en undersökning som Olofströms kommun gjorde för fem år sedan.

Resultatet är minst sagt positivt, då det visar på en total ökning av 589 jobb.

– Den stora motorn är Volvo. De har lanserat sin XC90 och har många andra modeller på gång. När Volvo går bra påverkar det självklart andra företag i bygden. Men det är inte hela sanningen. Det företag som faktiskt ökat mest, rent procentuellt, är Tre D Mekaniska, säger Techtanks klusterledare Anders Borgehed till Metal Supply.

Inte helt oväntat står alltså Volvo för den största ökningen, med cirka 400 fler jobb. Men flera andra företag har också vuxit och totalt ökat med runt 200 jobb.

Bland dessa återfinns Shiloh, Tre D Mekaniska, EBP, Wugang och Safeman. Tre D Mekaniska har ökat allra mest då de mer än fördubblat antalet anställda – från 21 till 51 på fem år.

Bearbetar engelska bilföretag
Det nybildade klusterinitativet Techtank vill nu fortsätta arbetet med att stärka regionens konkurrenskraft och skapa ännu fler arbetstillfällen. Och arbetet har redan genererat konkreta affärsmöjligheter.

– Företagen i vårt Automotive-nätverk arbetar nu aktivt tillsammans mot bilmarknaden i Storbritannien, för att hitta fler och nya affärsmöjligheter som underleverantörer hos de engelska fordonstillverkarna.

Anders Borgehed berättar att engelska bilmärken, utan att vilja avslöja vilka, har varit på besök i Sverige.

– De ser potential hos flera av företagen i vår region, vilket också börjat generera i konkreta affärer, säger han.

Fakta Techtank
Nytt klusterinitiativ i sydöstra Sverige - med bas i Olofström - där man samlat teknikföretag och samarbetspartners med målet att stärka medlemsföretagens och regionens konkurrenskraft.

Medlemmar: EBP, Safeman, Stans & press, Volvo Cars, ÅF, BTH, Olofströms kommun, IUC Olofström, Shiloh, Tre D Mekanisk, Wugang Tailored Blanks, Blekinge Business Incubator, Netport Science Park, Olofströms Näringsliv.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.078