23948sdkhjf

100 anställda på Ljunghäll utanför Vimmerby är varslade

Pga. minskad orderingång bliver Ljunghäll utanför Vimmerby tvungna att varsla 100 medarbetare.
Anders Sundberg, som är ledamot i IF Metalls klubbstyrelse på Ljunghäll säger att deras anställda har kunnat märka i en period att det varit en viss nedgång i produktionen, så det kommer inte som en stor överraskelse för dem.

De blev varslade i fredags, och varslet berör 80 kollektivanställda och 20 tjänstemän. I dag är det många som kommer in på klubbexpeditionen med massor av frågor.

Ljunghäll AB, som är utvecklingspartner för avancerade press/formgjutningsarbeten i aluminium för bil-, telecom- och andra industrier, uppger att det är en minskad orderingång som ligger till grund för varslet av de ca. 100 medarbetarna.

Idag tillverkar de formgjutna aluminiumprodukter med specialisering på tekniskt avancerat gjutgods. och arbetar som utvecklingspartner och vid vissa tillfällen som formgivare från ett tidigt stadium. Ljunghäll skapar därigenom mervärde genom att erbjuda kompletta lösningar, produkter och tilläggstjänster som svarar till kundernas högt ställda krav på kvalitet, säkerhet och miljövänlighet. Företaget har i dag drygt 700 anställda.

Källa: Dagens Arbete

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Tipsa en kollega

0.094