23948sdkhjf

Konkursrammade Inexa Profil i rätten igen

Onsdagen d. 30 januari börjar förhandlingarna i hovrätten. Det skall avgöras hur pengarna i Inexa Profils konkursbo ska fördelas. Bl.a. har många av de före detta medarbetarna ersättningar som är frysta. där Hovrätten skall ta ställning till om ägaren Karl-David Sundberg ska ha förtur på sitt miljonkrav före de anställda får sitt – tingsrätten ansåg inte att det var fallet.
För 16 år sedan köpte Karl-David Sundberg det nedläggningshotade Ovako Profiler i Luleå, han köpte det av SKF Steel för endast en krona. Företaget fick nytt namn – Inexa Profil – och Karl-David Sundberg var med till att rädda ca. 400 jobb.

2001 gick det inte så gott för företaget, och de gick i konkurrs. Fortfarande i dag, har många av de före detta medarbetarna en fordran på flera miljoner – SSAB är också en av de store fordringsägarna.

Ägaren till det konkursrammade företaget, Karl-David Sundberg har valt att gå vidare med målet i hovrätten, efter att tingsrätten menat att fordringsägarna skulle ha sitt först. Karl-David Sundberg menar dock att han har rätten till att få ut sina pengar först – en nätt liten summa på 120 av de 200 miljonerna som konkursboet förvaltar.

Då Karl-David Sundberg överklagat domen från Luleå tingsrätt för två år sedan, är pengarna fortsatt frysta.

Förhandlingarna förväntas att pågå i två dagar.

Källa: SR

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Se senaste nyhetsbrevet ???id_11737???

Tipsa en kollega

0.172