23948sdkhjf

Atlas Copco förvärvar bultningsspecialist

Atlas Copco har slutit avtal om att förvärva Titan Technologies International Inc, en leverantör av kraftiga bultverktyg.
Titan Technologies, med säte i Clifton, New Jersey, USA, har 14 anställda och uppskattade intäkter 2014 på MUSD 5 (MSEK 35). Det privatägda företaget säljer hydrauliska momentnycklar såväl som pumpar och tillbehör. Produkterna används för att för att försäkra att åtdragningarna håller under massivt tryck, till exempel på oljeriggar, vindkraftsparker, skeppsvarv och broar.

– Förvärvet passar oss strategiskt då det expanderar vårt utbud av förträffliga bultningslösningar till fler kunder i segment som olja, gas och kraftproduktion. Detta ökar våra marknadskanaler och ger bättre tillgång för våra kunder till våra produkter och service, säger Mats Rahmström, chef för Atlas Copcos affärsområde Industriteknik, i ett pressmeddelande.

Den förvärvade verksamheten kommer att bli del av divisionen Chicago Pneumatic Tools i affärsområdet Industriteknik. Förvärvet förväntas slutföras under första kvartalet 2015.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.096