23948sdkhjf

Förlängd rekonstruktion för Nevs

Nu har Vänersborgs tingsrätt lämnat besked. Nevs får fortsätta med sin rekonstruktion i ytterligare tre månader.
– Jag är glad över tingsrättens beslut om en förlängning av rekonstruktionsperioden. Vi behöver den tid som det medger för att konkretisera och slutföra de förhandlingar som pågår, säger Nevs vd Mattias Bergman i ett pressmeddelande.

Nevs rekonstruktion får nu fortsätta fram till den 2 mars nästa år. ”Av rekonstruktörens yttrande framgår att arbetet med genomförandet av planen fortskrider och att flera av de i planen angivna åtgärderna vidtagits eller är under genomförande, men att ytterligare tid erfordras för genomförandet”, skriver tingsrätten i sitt beslut.

Ännu ingen ansökan om ackord
För att få förlängt krävs att rekonstruktören kan visa att det finns ”särskilda skäl”, vilket tingsrätten alltså bedömer att Nevs har.

Svea Ekonomi, en borgenär, har avstyrkt förlängning av rekonstruktionen. De menar att det saknas förutsättningar för att syftet med rekonstruktionen ska kunna uppnås. Av tingsrättens beslut framgår också att två borgenärer haft invändningar mot eventuella ackorduppgörelser.

Nevs har dock ännu inte ansökt om ackord. Svea Ekonomis invändningar har heller inte ändrat tingsrättens uppfattning om förlängd rekonstruktion.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.063