23948sdkhjf

Seabased landar 400-miljonersorder

Nu är det klart att Lysekilsföretaget Seabased tar en rekordorder. Företaget ska tillverka vågkraft för över 400 miljoner kronor till TC Energy i Ghana.
Metal-Supply har tidigare rapporterat om Seabased Industrys förhandlingar med det afrikanska bolaget. Och nu är avtalet, som undertecknades 27 november, offentliggjort.

– Det här är vår största order någonsin, säger Mats Leijon, vd på Seabased Industry, i en kommentar till Bohuslänningen.

De kommande 18 till 20 månaderna ska 375 vågkraftverk levereras till Ghana, till ett värde över 400 miljoner kronor.

"Vi vill inte göra reklam för tidigt"
Till P4 Väst säger Mats Leijon att det finns stort internationellt intresse för företagets vågkraftverk. Men Seabased vill växa stegvis.

– Det är flera stycken som är intresserade. Vi försöker hålla oss lite försiktiga här, vi vill inte göra reklam för tidigt. Om vi får väldigt mycket beställningar hinner vi klara av det då? Nej kanske vi inte gör då. Utan vi måste ta det här stegvis.

Härnäst väntar att EKN, Exportkreditnämnden, ska granska och godkänna affären. Affären innebär också att Seabased behöver rekrytera och se över möjligheterna till ökad produktion. Till P4 Väst säger Mats Leijon att det kan bli aktuellt att bygga ut fabriken i Sverige, eller bygga en ny fabrik i Ghana.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.11