23948sdkhjf

Outokumpu sa nej till försäljning

En svensk industrigrupp hade planer på att köpa Klosterverken i Långshyttan – men Outokumpu sa nej. I P4 Dalarna berättar tidigare Sverigechefen Jarmo Tunteri om varför Outokumpu inte ville sälja.
– Det var inget konkret bud och vi tror inte på deras förslag, säger han till radiokanalen.

Det var i februari månad som Outokumpu kom med beskedet att man lägger ned fabriken i Långshyttan. Detta på grund av bristande lönsamhet. Totalt varslades 120 personer.

Men nu rapporterar lokala medier om att Outokumpu, sedan dess, haft möjlighet att sälja fabriken till en industrigrupp. Enligt P4 Dalarna ska en av dem som varit med och lagt bud vara Peter Gossas, med lång erfarenhet inom bland annat Outokumpu, Sandvik och SSAB. För radion bekräftar han att gruppen haft ambitioner att köpa fabriken, men Outokumpu tackade nej till vidare diskussioner.

Bland lokala politiker har nyheten om Outokumpus nej till försäljning till industrigruppen väckt starka känslor.

– Jag tycker att det är bedrövligt. Det hade ju varit fantastiskt om den här rostfritt stål-produktionen, som man var först med i Långshyttan, hade fått fortsätta, säger Hedemoras kommunalråd Ulf Hansson (S) till P4 Dalarna.

Jarmo Tunteri försvarar dock beslutet. Han säger till radion att man bedömt att industrigruppen inte heller skulle lyckas få fabriken lönsam.

– Vi måste komma ihåg att vi nu har flyttat aktivitet från Klosterverken till andra enheter. Om firman skulle starta så skulle de börja från noll.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.09