23948sdkhjf

3CD-teknik på Japanexport

AH Automation i Kungshamn levererade under sommaren en 3CD-maskin, till en japansk underleverantör till fordonsindustrin.
– Vi tror starkt på den japanska marknaden. Det är den tredje största marknaden i världen, så det finns givetvis stor potential, säger Tomas Rudolfsson, försäljningschef på AH Automation, när Metal-Supply träffar honom under Elmia Subcontractor.

3CD-metoden är företagets egen patenterade uppfinning som bygger på en elektrokemisk princip, med vilken man kan utföra gradning och polering av metaller med stor noggrannhet utan mekanisk, kemisk eller termisk påverkan. Metoden används i dag främst inom fordonsindustri och finmekanisk industri, där det ställs höga krav på detaljkvalitet.

– Fördelarna med 3CD-metoden är att detaljerna kan gradas både på utsidan och i invändiga hålkorsningar, berättar Tomas Rudolfsson.

Efter samarbete med ett tyskt handelshus levererades i somras den första 3CD-maskinen, till en japansk underleverantör till fordonsindustrin. Företaget hoppas nu på fler ordrar.

– Det är en väldigt nischad gradnings- och poleringsmetod vi har. Men den har helt klart sitt berättigande och har absolut en framtid, säger Tomas Rudolfsson.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.078