23948sdkhjf

Gjuteribranschen satsar på digital handbok

Numera gratis och i digital form. Det är nyheterna när Svenska Gjuteriföreningen på Elmia Subcontractor presenterar den femte utgåvan av gjuteribranschens bibel – Gjuteriteknisk handbok.
Den nya utgåvan går därmed från en tryckt bok, på över 500 sidor, till att nu finnas gratis tillgänglig för dator, mobil eller surfplatta. Den digitala plattformen lanseras 1 januari 2015, men projektets tekniska redaktör Conny Oldenby säger att man redan nu fått fin respons på handboken.

– Den här går att använda på så många sätt. Både i undervisningssyfte, men också för att få svara på frågor i det dagliga arbetet, säger han till Metal-Supply.

Conny Oldenby har i sin roll som teknisk redaktör samordnat arbetet för att uppdatera textmaterialet.

– Vi har haft 20 tekniskt kunniga författare som ansvarat för varsin del. De har haft ett stort engagemang för att uppdatera texterna. Den här handboken innehåller verkligen det allra senaste, säger han.

Den nya handboken ägs av Svenska Gjuteriföreningen, som har tagit fram den i samarbete med Sveriges Gjuteritekniska Förening och Swerea SWECAST. Ett stort antal företag har gått in som sponsorer för att göra den digitala satsningen möjlig. Det handlar om allt från renodlade gjuterier till stora verkstadskoncerner som Volvo, Scania, SKF och Husqvarna.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.109