23948sdkhjf

HANZA förvärvar KA Elektronik

HANZA Holding AB förvärvade under onsdagen samtliga aktier i KA Elektronik AB.
– KA Elektronik är ett växande, välskött och lönsamt bolag, med en fin kundportfölj. Affären utvecklar HANZAs teknikområde kretskorts­tillverkning och är ett bra tillskott till HANZA-gruppen. Vi välkomnar våra nya medarbetare och aktieägare, säger Erik Stenfors, VD och koncernchef HANZA, i ett pressmeddelande.

KA Elektronik, som startade 1990 i Åtvidaberg och har cirka 90 medarbetare, kommer att ingå i HANZAs Elektronikdivision. Förvärvet bedöms ha en positiv påverkan på HANZAs resultat per aktie.

Under onsdagen släppte även HANZA sin rapport för tredje kvartalet. Bolaget skriver där bland annat att man upplever en svag marknad, men bolagets nya tjänsterprodukt MIG har fått en bra start. Resultat efter skatt uppgick till -9,3 MSEK (0,3). Nettoomsättningen uppgick till 239,3 MSEK, en minskning mot andra 
kvartalet (257,0).

"2014 är ett utvecklingsår för HANZA. Det svaga tredje kvartalet visar också tydligt på behovet av en förfinad affärsmodell inom tillverkningsindustrin - omsättning och resultat påverkades negativt, då några av våra största kunder minskade orderläggningen betydligt. Vi arbetar metodiskt med effektivisering och kostnadsanpassning av verksamheten, men det är utvecklingen av vår nya intäktsmodell som är nyckeln till tillväxt och stabil lönsamhet", kommenterar Erik Stenfors, vd för HANZA.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.079