23948sdkhjf

Northland stoppar verksamheten

Northland meddelar att verksamheten stoppas på obestämd tid på grund av bolagets extremt ansträngda likviditet. Av samma skäl tvingas bolaget säga upp de flesta av sina medarbetare.
– Med tanke på det extremt utmanande marknadsklimatet är styrelsens beslut att stoppa verksamheten i detta skede det enda sättet att undvika konkurs, detta innebär beklagligt nog att många skickliga och engagerade medarbetare måste lämna bolaget. Alla våra medarbetare har arbetat hårt för Northlands bästa, och jag är imponerad över hängivenheten som visats i dessa svåra tider, säger vd, Johan Balck, i ett pressmeddelande.

Det var den 30 september som Northland meddelade att den senaste tidens försämrade järnmalmspriser satt ytterligare press på bolagets likviditet. Styrelsen begärde därför att ägarna av Super Senior Bridge Bond skulle frigöra medel som fanns deponerade hos fordingsägare.

Northland fick dock inte tillräckligt stöd för att de efterfrågade medlen skulle göras tillgängliga för bolaget. Styrelsen har därför beslutat att stoppa verksamheten på ett kontrollerat sätt, och avser att leverera det järnmalmskoncentrat som redan är producerat. Alla framtida leveranser till bolaget har stoppats och bolaget har sagt upp de flesta av sina anställda.

Enligt ett pressmeddelande från Northland har beslutet fattats för att bevara likviditet, men också för att göra det möjligt att återuppta verksamheten när långsiktig finansiering säkrats. Northland meddelar att man kommer fortsätta arbeta för att säkra en långsiktig finansieringslösning och att försöka slutföra pågående diskussioner med finansiella och industriella investerare.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.094