23948sdkhjf

Innovation i fokus på InnoDex

Världsunika produkter, material och konstruktioner. På Elmia Subcontractors innovationsarena Subcontractor InnoDex ska innovation och inspiration leda till affärsnytta.
Subcontractor InnoDex är en inspirations- och kunskapsarena med utställningar och föreläsningar om nya material, innovativa tekniker och kreativa processer. Enligt ett pressmeddelande från arrangören var förra året en succé, och nu vill man fortsätta på den inslagna vägen.

– Vi bygger vidare på förra årets succé för industrins alla produktutvecklare, konstruktörer och designer. Besökarna kommer återigen att få uppleva något helt unikt, säger Karla Eklund, projektledare för Elmia Subcontractor.

På Subcontractor InnoDex kan besökaren bland annat se, klämma och känna på en mängd unika, nyutvecklade produkter – såväl svenska som internationella – och se 3D-printning från idé till färdig produkt.


– Det är en fantastiskt rolig arena där man verkligen inspireras som designer. Det är helheten, men också små detaljer i en innovativ konstruktion eller produkt, som kan väcka nya tankar och idéer. I år ser jag särskilt fram emot att se 3D-printning på plats, säger Anders Ahlbertz, industridesigner på Megaform Industridesign.

Och inspiration och innovation är i tydligt fokus på eventet – tillsammans med affärsnyttan.

– Genom inspiration från InnoDex hoppas vi få fler företag att tänka utanför boxen och våga satsa på nya marknader och nya innovationer. Vårt mål är alltid att få företag att växa och bli lönsamma, säger Marita Webeklint, innovationsrådgivare på Almi Företagspartner Jönköping.

Subcontractor InnoDex arrangeras av Elmia Subcontractor, i samarbete med Swerea, Almi Företagspartner Jönköping, Tekniska Högskolan i Jönköping och Teknikföretagen.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.062