23948sdkhjf

AGA och Ljungby Maskin i produktionssamarbete

Ljungby Maskin får hjälp av AGA att optimera svetsningen i sina hjullastare.
Ljungby Maskin tillverkar hjullastare, som byggs på plats, i företagets drygt 17 000 kvadratmeter stora fabrik i Ljungby i Småland. I ett pressmeddelande berättar AGA att Ljungby Maskin var sedan många år kund, men efter ett möte på svetsmässan i Jönköping, inleddes ett gemensamt arbete för att förbättra Ljungby Maskins produktion.

Ljungby Maskin skickade prover till AGAs svetslabb i Stockholm där AGAs svetsingenjörer undersökte proverna, och tog fram förslag på ett antal möjliga förbättringar och förslag på nya svetsparametrar. Vid försöken i AGAs svetslabb visade sig ett antal småjusteringar göra stor skillnad för slutresultatet.

Bland annat justerades inställningen av vinklar och gasflöden och en förändring av fogutformningen genomfördes. Under våren implementerades AGAs förslag i produktionen i Ljungby och snart märktes tydliga kvalitetsförbättringar, skriver AGA.

Processen från det första samtalet på Elmia till konstaterad produktionsförbättring tog drygt ett år och ger bra utdelning för båda parter. AGA kan i dag glädjas åt fortsatt förtroende från kunden.

– Ljungby Maskin hade varit kund hos oss sedan länge, men detta var första gången vi fick chansen att bistå med specialanpassade lösningar för kunden. För oss är det viktigt att leverera värde till våra kunder. Genom att hjälpa våra kunder förbättras, växer ju också vi som leverantörer. En riktigt nöjd kund är ju den bästa ambassadör vi kan få, Stefan Peterson, Marketing Director AGA Gas AB.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.062