23948sdkhjf

Northland vill ta hjälp av fordringsägare

Framsteg mot minskad kostnadsnivå, men försämrade järnmalmspriser som sätter ytterligare press på likviditet. Nu begär Northlands styrelse att medel som är deponerade hos fordringsägare ska göras tillgängliga.
Det är i en lägesrapport som Northland ger sin syn på bolagets utsatta situation.

– Sedan rekonstruktionen inleddes i juni har referenspriset för järnmalm sjunkit med mer än USD 15 per ton. Den utmanande marknaden sätter press på vår likviditet, som nu är mycket ansträngd. Samtidigt ser vi att våra besparingsåtgärder och diskussionerna med våra nyckelintressenter går bra. Allt som allt är jag fortsatt övertygad om att Northland, efter att den nya strategin implementerats och rekonstruktionen slutförts, har en långsiktig förmåga att generera positivt kassaflöde, säger vd, Johan Balck, i ett pressmeddelande.

Likviditeten som för närvarande är tillgänglig, exklusive medel som är deponerade hos fordringsägare, beräknas inte räcka fram tills dess att Northland säkrat långsiktig finansiering. Styrelsen kommer därför att begära av ägarna av Super Senior Bridge Bond, att de medel som för närvarande finns deponerade görs tillgängliga för bolaget genom periodvisa utbetalningar i en ”drip feed”-mekanism.

Skulle frigörandet av deponerade medel inte stödjas av SSBB-ägarna har styrelsen beredskap för att fatta nödvändiga operationella beslut därefter, skriver Northland i sin lägesrapport. Med tillgång till deponerade medel bedömer styrelsen dock att Northland har tillräcklig likviditet för att avsluta den pågående finansieringsprocessen.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.079