23948sdkhjf

GKN kan ha säkrat jobb genom nytt miljardavtal

GKN i Trollhättan har tecknat ett avtal med en av världens största jetmotortillverkare. Avtalet, som kan vara värt 17 miljarder kronor, kan nu ha säkrat jobb i Trollhättan, rapporterar TTELA.
Enligt TTELA handlar det om ett RSSP-avtal, ett motorprogram, där där man går in som riskdelande partner för att dela på kostnader och intäkter under hela programmets livslängd. Livslängden i detta fall pekar på mellan 20 och 25 år.

Det var under gårdagen som GKN meddelade att avtalet tecknats med amerikanska med Pratt & Whitney, en av världens största jetmotortillverkare. Avtalet beräknas vara värt 17 miljarder kronor.

Fredrik Fryklund, informationschef på GKN i Trollhättan, säger till tidningen att han inte vill kalla det stororder, men däremot ”ett viktigt avtal som i sig kan leda till många ordrar”.

– Framför allt säkrar den sysselsättningen vi redan har, extremt viktigt för framtiden, säger Fredrik Fryklund, till TTELA.

Trollhättan är en av de GKN-anläggningar som nu kommer att börja tillverka nyckelkomponenter till motorn PW1900G, och den första leveransen beräknar man ska ske tidigt nästa år.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.064