23948sdkhjf

Stenbergs och Robojob i nytt avtal

AB Sigfrid Stenberg har signerat ett samarbetsavtal med belgiska Robojob.
Stenbergs som satsat på CNC-styrda maskiner representerar maskintillverkaren Okuma på den svenska marknaden.

Robojob, specialist på robotautomation, har sedan tidigare samarbetsavtal med maskintillverkaren Okumas återförsäljare i bland annat Australien och på Nya Zeeland. I och med det samarbetsavtalet med Stenberg kan ytterligare ett land läggas till listan.

Jonas Wihlborg, vd för Stenbergs, säger i ett pressmeddelande att det finns ett fortsatt stort behov av kostnadseffektiv, flexibel automation på den svenska marknaden:

– Våra kunder är ständigt på jakt efter ny och innovativ teknik för att kunna möta konkurrensen som ökar från lågkostnadsländer. Stenbergs kunder är oftast företag med ett långsiktigt perspektiv, med fokus på ett smartare sätt att producera, genom att fokusera på högre produktivitet och fler spindeltimmar.

Han fortsätter:

– Med RoboJobs flexibla lösningar så kan vi erbjuda våra kunder en mycket användarvänlig och kostnadseffektiv automatisering som kan användas för små till medelstora serier.

Även Helmut De Roovere, en av grundarna och VD för RoboJob, ser positivt på det nya samarbetet.

– Även om det kan kännas självklart för en utomstående, så är vi otroligt glada att kunna hitta en samarbetspartner i Okumas svenska återförsäljare, säger han.


Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.079