23948sdkhjf

Trelleborg avyttrar anläggning

Franska Delmon Industrie köper nu anläggningensom tillverkar gummibälgar till personbilar.
Trelleborg har tecknat avtal om att avyttra en anläggning som tillverkar gummibälgar till personbilar. Verksamheten finns i Spanien och ingår i affärsområdet Trelleborg Industrial Solutions. Köpare är den franska koncernen Delmon Industrie S.A.

Marknadsefterfrågan på bälgar i TPE till CV-knutar och kuggstänger ökar stadigt medan efterfrågan på bälgar i gummi minskar. Trelleborg avyttrar därför den spanska verksamheten som enbart tillverkar gummibälgar till CV-knutar. Trelleborgs bälgverksamhet inom TPE berörs inte av avyttringen.

– Logiken bakom avyttringen är enkel. Det pågår ett teknikskifte där bälgar i TPE snabbt vinner marknadsdelar på bekostnad av gummibälgar. Vi kommer nu att fokusera mer på den snabbväxande delen av bälgsegmentet till personbilar. Bälgar i TPE är för oss dessutom ett nischsegment där vi har en stark global position och det är här som vi kommer att fortsätta dra nytta av vår teknik och globala kompetens, säger Mikael Fryklund, affärsområdeschef för Trelleborg Industrial Solutions, i ett pressmeddelande.

Affären förväntas slutföras under det tredje kvartalet 2014.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.078