23948sdkhjf

ABB:s teknik ökar Malaysias energimix

Andelen förnybar energi i Malaysias energimix ökar med hjälp av ABB:s senaste solväxlarteknik.
ABB har levererat och satt i drift nyckelkomponenter för att integrera förnybar el från Amcorp Power Sdn Bhd:s Gemas 10,25 megawatt (MW) solkraftverk i Malaysias elnät. Projektet är en del av Malaysias satsning att öka andelen energi från utsläppsfria källor i landets energimix.

- Förnybar energi, i synnerhet solkraft, kommer att spela en allt större roll i energimixen för länder som representerar en betydande del av världsekonomins tillväxt under kommande decennier”, säger Pekka Tiitinen, chef för ABB:s division Discrete Automation and Motion, i ett pressmeddelande. ABB:s produktportfölj, inklusive de solväxlare vi har levererat och våra servicetjänster, kommer att säkerställa Malaysias tillgång till miljövänlig solkraft också i takt med framtida teknikutveckling.

Betydelsefull partner
Solkraftverket ligger i Gemas, Negiri Sembilan, runt 160 kilometer från huvudstaden Kuala Lumpur. Det är landets största solkraftsanläggning och står för cirka 11 procent av den totala kapaciteten av nästan 116 MW solkraft ansluten till landets elnät. ABB:s solväxlare kommer att spela en viktig roll i Malaysias fortsatta utbyggnad av förnybar energi i syfte att minska beroendet av fossila bränslen och minimera koldioxidutsläppen.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.063