23948sdkhjf

Negativa siffror för Northland

Men bolagets VD ser ljust på framtiden.
Northlands nettoförsäljning minskade till 31,1 miljoner US dollar under andra kvartalet, vilket kan jämföras med 40,7 första kvartalet. Nettoförlusten uppgick till USD 250.1 miljoner (USD 32.3 miljoner) och EBITDA på minus USD 8.2 miljoner (minus USD 24.6 miljoner).

- Nu när vi tittar tillbaka på andra kvartalet är jag glad att kunna säga att Northlands operationella resultat förbättrades i linje med våra planer. Implementeringen av vår nya strategi går framåt med full fart. Som en följd av den kraftiga nedgången i priset för järnmalm har vi genomfört en nedskrivningsprövning som fått en väsentlig effekt på resultatet för andra kvartalet. Förändringarna vi nu gör som syftar till att minska kostnader genom omförhandling av kontrakt, andra operationella förändringar i kombination med en minskad organisation är nödvändiga för att säkerställa att Northland har en bärkraftig framtid även i ett utmanade marknadsklimat, kommenterar Johan Balck, VD, i ett pressmeddelande.

Ökad produktion
Totalt producerades cirka 440,000 ton järnmalmskoncentrat, vilket kan jämföras med 394,000 ton föregående kvartal. Produktionen har ökat varje kvartal sedan första kvartalet 2013.

- Det är glädjande att produktionen fortsätter öka stadigt från kvartal till kvartal. Northland har slagit in på en ny väg, och jag känner mig säker på att den nya inriktningen är rätt, säger Johan Balck.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.094