23948sdkhjf

Nevs begärs i konkurs

En underleverantör har nu begärt Saabtillverkaren i konkurs.
Nevs i Trollhättan har begärts i konkurs av underleverantören Labo Test AB, som har levererat och utfört servicearbeten på testutrustning åt Nevs. Skulden uppgår till cirka 150 000 kronor, men underleverantörens VD, Håkan Bodin, var inte medveten om ärendets förlopp:

– Vi har utfört servicearbeten åt Nevs. Men vi var inte riktigt medvetna om att det gått så långt som det gjort. I övrigt vill jag inte lämna några kommentarer, säger han till ttela. Vi har skickat påminnelse efter påminnelse, men inte fått betalt eller något svar. Då får vi följa rutinerna och gå vidare.

150 000 kr är en betydande summa för Labo Test, men enligt Håkan Bodin skulle bolaget inte gå under om summan uteblev.
På frågan om konkursansökan nu kan dras tillbaka svarar han:

– Det får vi se, inte en aning.

Mikael Östlund, kommunikationschef på Nevs, menar att de är väl medvetna om att situationen sliter på relationer men säger att alla leverantörer kommer att få betalt.

- Vi känner väl till den situation vi är i. Vi har tyvärr inte kontanta medel i kassan så vi fullt ut kan betala våra skulder och vi är medvetna om att vi frestar på de långsiktiga relationer vi vill ha med våra leverantörer, säger han till TT. Vi vet ju vilken situation vi är i, sedan kan olika parter reagera på olika sätt. Underleverantörerna kommer att få betalt, men jag kan i dag inte säga när. Vi är inte på obestånd, vi har tillgångar som överstiger skulderna, men det är kontanta medel som vi inte har fullt ut.

Underleverantörsgruppen FKGs VD Fredrik Sidahl, ser en lösning i sikte:

-Jag tycker att det är osannolikt att någon kan gå så långt och lämna in en konkursbegäran för så lite pengar som 150 000 kronor. Nevs fortsätter de facto att löpande betala skatter och löner till de anställda. Och det kan bara betyda att man ser ett positivt slut, säger han.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.094