23948sdkhjf

SKF etablerar Global Technical Center Americas

Genom satsningen stärker SKF sitt globala nätverk.
SKF fortsätter att satsa på forskning och utveckling och på den nordamerikanska marknaden genom att investera i ett nytt globalt teknikcenter, Global Technical Center Americas (GTCA), i Chicago-området i USA.

Nätverk av teknikcenter
Satsningen stödjer SKFs strategi att etablera dessa center nära viktiga kunder och att fokusera på markandsspecifik produktutveckling inom alla SKFs teknikplattformar. Två globala center öppnades nyligen i Kina och Indien, och ytterligare två byggs nu i Europa, ett i Holland och ett i Sverige.

- En av SKFs drivkrafter är att fortsätta leverera världsledande forskning och innovation samt att utveckla nya produkter och lösningar som ger betydande energibesparingar för våra kunder, säger Tom Johnstone, SKFs VD och koncernchef, i ett pressmeddelande. Det nya centret kommer att stärka vårt globala nätverk av teknikcenter vilka stödjer våra viktigaste regioner. Teknikcentret i Naperville, Illinois, kommer att komplettera det befintliga centret i Plymouth, Michigan, och hjälpa till att driva våra tillväxtambitioner i USA. SKFs investeringar i USA har under de senaste fem åren uppgått till över 2.5 miljarder US-dollar (17 miljarder kronor) och innefattar såväl nya byggnader som förvärvet av smörjsystemföretaget Lincoln Industrial och det senaste förvärvet av Kaydon Corporation.

Centret kommer att sysselsätta 80 ingenjörer under de fyra första åren med planer på att expandera till cirka 200 under följande år.

Byggandet påbörjas i höst och verksamheten förväntas starta i slutet av 2015.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.079