23948sdkhjf

Ökad orderingång för industrin

Under juni steg orderingången med 2,2 procent.
Industrins orderingång ökade i juni och redovisade en uppgång på 2,2 procent jämfört med maj, i säsongrensade tal, enligt Statistiska centralbyråns rapport. Vid en jämförelse mellan juni i år och motsvarande månad föregående år minskade orderingången med 0,5 procent, i kalenderkorrigerade tal.

Elapparatur starkast
Bland industrins delbranscher var det industri för elapparatur som redovisade störst uppgång i orderingång, medan annan transportmedelsindustri hade störst nedgång.
Under den senaste tremånadersperioden, april-juni, minskade orderingången med 0,6 procent jämfört med föregående tremånadersperiod, januari-mars, i säsongrensade tal.

Uppåt för både export och inhemsk marknad
Månadsutvecklingen var positiv på både hemmamarknaden och exportmarknaden med uppgångar på 3,1 respektive 1,5 procent. Tremånadersutvecklingen visade ökad orderingång på hemmamarknaden med 2,5 procent medan exportmarknaden föll med 2,7 procent.



Nedåt jämfört med 2013
På årsbasis minskade orderingången i juni med 0,5 procent jämfört med motsvarande månad föregående år, i kalenderkorrigerade tal. Orderingången på hemmamarknaden ökade med 3,3 procent medan orderingången på exportmarknaden minskade med 3,0 procent.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.079