23948sdkhjf

Ruukki levererar till Varner-Gruppen

Ruukki får stor stålbyggnadsentreprenad till Varner-Gruppens nya logistikcentrum.
Ruukki ska leverera stålstomme, vägg- och taklösning till ett värde av cirka 9 miljoner euro för Varner-Gruppens nya logistikcentrum i Vänersborg. Den nya byggnaden har en yta på närmare 50 000 m2. Beställare av Ruukkis leverans är objektets huvudentreprenör NCC Construction Sverige AB.

Varner-Gruppen är ett stort nordeuropeiskt konfektionsföretag med varumärken som Dressmann, BIKBOK, Carlings, Cubus, Volt, Wow m.fl. Ruukki projekterar och levererar stålstomme, paneler, fönster och bärande takkonstruktioner samt håldäck och socklar. Ruukki svarar även för montering av de ingående produkterna samt brandskyddsmålning av stålkonstruktionerna.

Leveranser under september
Ruukkis leveranser börjar under september och ska slutföras under våren 2015. Byggnaden kommer att tas i bruk vintern 2016.

- Ruukki har gedigen erfarenhet av helhetsåtaganden avseende stom-, tak- och fasadlösningar. Det som är viktigt för oss är att helhetsleveransen håller hög kvalitet, att tidtabellen följs och att de har erfarenhet av att bygga höga byggnader. Vi har tidigare samarbetat bra bl.a. i entreprenaden för postterminalen i Hallsberg, säger entreprenadchefen vid NCC Construction Sverige AB, Tomasz Drapella i ett pressmeddelande.

- På senare tid har vi fått flera stora byggentreprenader i Sverige. Det här är det största objektet. Ruukkis leverans, som omfattarprojektering, tillverkning och montering av konstruktionerna, är en konkurrenskraftig helhet. Vi är glada över att vi kunnat samarbeta med objektets huvudentreprenör redan i utvecklingsfasen av projektet”, konstaterar Petri Nieminen, chef för den nordiska och centraleuropeiska verksamheten inom affärsområdet Byggnadsprojekt på Ruukki.

De byggnadsdelar som ingår i Ruukkis leverans tillverkas på Ruukkis produktionsanläggningar i Oborniki i Polen samt i Ylivieska, Peräseinäjoki och Alajärvi i Finland.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.062