23948sdkhjf

SKF levererar lagerlösning till GIW Industries

Lösningen hjälper till att styra undan miljontals liter vatten i Londons Lee-tunnel.
SKF levererar lagerlösningar till GIW Industries, som ska användas i deras 54-tons pumpar, för att skydda Londons växande befolkning från översvämningar av avloppsvatten från Themsen.

- SKFs lagerlösning är konstruerat för att klara de viktiga prestandakrav som fordras för denna mycket krävande installation, vilket återigen visar vår kapacitet att leverera lösningar till de mest utmanande applikationerna, säger Rakesh Makhija, SKF President Industrial Market Strategic Industries, i ett pressmeddelande.

Pumparna, som är de största avloppsreningspumpar som tillverkats, har kapacitet att styra cirka 12 miljoner liter vatten per timma in i Lee-tunneln. Detta för att skydda Londons 150-åriga viktorianska avloppssystem som inte längre klarar av att ta hand om allt avlopps-och regnvatten.

- Vi har enastående bra erfarenhet av SKFs kvalitet och den service vi får från SKFs ingenjörer. Med tanke på hur viktigt projektet är och hur viktig den långsiktiga tillförlitligheten är när det gäller pumparna som är placerade 80 meter under jord, specificerade GWI att endast SKF lager skulle användas, säger Robert Visintainer, VP Engineering på GIW.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.079