23948sdkhjf

Byggstart för SKF:s nya lokaler

Projektet One Roof är nu igång.
Den 13 juni skedde den officiella byggstarten av SKF Sveriges nya kontor- och verkstadsbyggnad, med arbetsnamnet One Roof, i Gamlestaden, Göteborg. Projektet bedrivs i nära samarbete mellan parterna under formen samverkansentreprenad där SERNEKE Bygg står för totalentreprenaden.

Fokus på medarbetare och kund
One Roof kommer att bli en modern och miljöklassad byggnad på dryga 8 000 kvm och med plats för över 300 medarbetare. Byggnaden ska utgöras av en verkstads- och laboratoriedel samt kontor- och konferensutrymme. SKF vill skapa en dynamisk arbetsmiljö med många mötespunkter för samverkan mellan olika avdelningar och kompetenser för att frigöra personalens fulla potential och kunna åstadkomma ett starkt kundfokus.

Byggnaden, som kommer att så klar under sommaren 2015, kommer att vara certifierad enligt LEED GOLD och utrustas med bästa tänkbara energi- och miljöteknik.

Sedan tidigare finns det ett beslut om att SKF ska lämna norra sidan av Säveån i Göteborg till förmån för att utveckla ett bostads- och handelscentrum. Det är mot den bakgrunden satsningen på One Roof ska ses.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.078