23948sdkhjf

Permobil köper TiLite

Förvärvet är ett led i Permobils strategi att stärka sin marknadsposition.
Permobil har förvärvat TiLite, en ledande tillverkare av innovativa och individuellt anpassade manuella rullstolar. Permobil tar genom detta förvärv nästa steg i företagets strategi att bli ett ledande medicinteknikföretag som erbjuder avancerade mobilitetslösningar.

- Permobil har under årens lopp utvecklats från att vara ett familjeföretag i Timrå till att bli en global ledare inom eldrivna rullstolar för människor med avancerade rehabiliteringsbehov. Vårt fokus i dag är att bygga ett ledande medicinteknikföretag som erbjuder mobilitetslösningar genom att dra nytta av den senaste tekniken och medicinska forskningen, med fokus på våra användares behov. TiLite blir ett starkt tillskott i detta arbete, säger Jon Sintorn, VD för Permobil, i ett pressmeddelande.

Om TiLite
TiLite grundades 1998 och har i dag världens mest innovativa och användarfokuserade utbud av aktiva manuella rullstolar. Företaget utvecklar ultralätta manuella rullstolar i titan eller aluminium, som kan skräddarsys till varje användares exakta behov. TiLite har sitt huvudkontor i Pasco, Washington i USA och har för närvarande försäljning på 41 marknader.

Tillsammans har Permobil och TiLite en försäljning på ungefär 2 miljarder SEK.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.078