23948sdkhjf

Coor bygger om automatiska monteringsvagnar för amerikansk fordonstillverkare

Coor har fått en order från en fordonstillverkare i USA avseende styrsystemsbyte på AGV:er.
Avtalet som Coor Industriservice har inlett med en amerikansk fordonstillverkare, innebär ett styrsystemsbyte på cirka 70 automatiska monteringsvagnar, AGV:er (Automatic Guided Vehicle), samt förändringar i transportflödet.

Styrsystemsbytet kommer att ske på plats och innebär att det befintliga PC-systemet ersätts med en PLC för att öka flexibilitet och tillgänglighet på lång sikt. I samband med ombyggnaden skapas även möjlighet att ändra systemet till allt ifrån ett taktat flöde till ett kontinuerligt monteringsflöde ner till en hastighet av 0,4 m/min.

- Det är roligt att återigen få genomföra ett stort systembyte på AGV:er. Det är dock inte i samma storleksordning som i Sverige, men med en högre anspänning för våra kollegor som kommer att tillbringa mesta delen av sin arbetstid i USA. Totalt kommer 12 medarbetare att vara på plats för att bygga om utrustningen, säger Patrik Sahlberg, ansvarig för Teknik- och Automationsverksamheten i Skövde, i ett pressmeddelande.

Arbetet kommer att pågå fram till mars 2015.

Coor Industriservice har tidigare levererat IPV-utrustning, AGV-system och drivna linor till företag inom fordonsindustrin, i Sverige, USA, Brasilien, Ryssland, Frankrike, Japan och Kina.

Automation inom Coor
Coor konstruerar och implementerar specialanpassade automationslösningar inom montering, hantering, testning och bearbetning. Företaget har en oberoende roll som säkerställer att de alltid kan välja den bästa lösningen för varje kund. Specialister inom utveckling, konstruktion och tillverkning av produktionsutrustning arbetar nära kundernas projektorganisation för att skapa lösningar som möter företagens krav.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.078