23948sdkhjf

SKF säkerställer långtidskontrakt

Ordern är värd 1,2 miljarder kronor och ska levereras till kund inom vindkraftsindustrin i Nordamerika och Brasilien.
SKF tillkännager långtidskontrakt, genom förvärvade Kaydon, värt runt 1,2 miljarder kronor på svängkranslager. Ordern kommer från en betydande vindturbintillverkare verksam i Nordamerika och Brasilien.

- Vi är mycket glada över kontraktet och det stärker SKFs åtagande att stötta industrier i stark utveckling och våra nyckelkunders strategier allteftersom de växer globalt, säger Tom Johnstone, VD och koncernchef. Detta är ett enastående exempel på de synergieffekter som SKF förväntade sig att uppnå genom förvärvet av Kaydon.

Förvärvet ledde till affär
SKF förvärvade Kaydon Corporation i slutet av 2013. Bolaget är ett diversifierat industriföretag som har tre tydligt avgränsade affärsområden: produkter för friktionskontroll, för hastighetskontroll samt specialprodukter, bland annat tjänster inom miljöområdet. Kaydons produktererbjudande kompletterar SKFs produktportfölj mycket väl till vindkraftsindustrin och har gjort det möjligt för SKF att utöka sitt erbjudande till sina kunder globalt.

- Trots att förhandlingarna för detta långtidskontrakt påbörjades innan vi blev uppköpta av SKF, var det vår globala expansion i kombination med SKF som var avgörande för att vi vann kontraktet. Våra helhetslösningar hjälper vindkraften att bli mer effektiv genom ökad driftssäkerhet, minskat underhåll, och längre livslängd, säger Stephen Curtis, Director, Renewable Energy Business för Kaydon Bearings.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.079