23948sdkhjf

Mindmancer får patent på larmhantering

Patentet avser lösningar och metod i övervakningssystem.
Mindmancer har beviljats ett patent för larmhantering av videolarm för intelligent kamerabevakning. Patentet gäller för larmhanteringsanordning och metod för hantera larm i ett övervakningssystem.

– Patentet är ett resultat av vår patentstrategi att bygga en skyddsposition inom intelligent kamerabevakning. Dels i hur larm hanteras och hur det görs på ett säkert och effektivt sätt samt de smarta och unika lösningarna som vi gjort för våra kunder, säger Johnny Berlic, VD på Mindmancer AB, i ett pressmeddelande.

Ser ni en risk med att era tekniska lösningar kan kopieras?

– Om du ska kunna hantera stora volymer larm i den dynamiska miljö som finns på en larmcentral för att kunna mäta och säkerställa kvalitén på hanteringen så finns det metoder som är klart effektivare än andra. Vissa delar i våra system är användargränssnitt där det gått in mycket forskning och utveckling, sådana delar är extra sårbara för kopiering, säger Johnny Berlic.

För att hantera detta har Mindmancer alltså patenterat larmhanteringen, men enligt Johnny Berlic ser företaget inga problem med att andra funnit inspiration i deras patenterade lösningar.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.453