23948sdkhjf

Schneider Electric levererar smarta kommunikationssystem till Umeå

Systemet ska installeras på Kvarteret Forsete och Kulturväven och styr automatisk bland annat temperatur och belysning.
Schneider Electric har tecknat avtal om leverans av smarta kommunikationssystem till nya kvarteret Forsete och det nya kulturhuset Kulturväven i Umeå.

Schneider Electrics lösning KNX är ett smart kommunikationssystem som gör det möjligt att automatiskt övervaka och styra bland annat fastigheternas belysning och temperatur och även larma vid inbrott, läckor och eldsvådor.

Schneider Electric levererar dessutom det överordnade styr- och övervakningssystemet Vista till Kvarteret Forsete, vilket övervakar KNX- systemet och styr all värme, ventilation och kyla i fastigheten.

– Vi ville ha en flexibel och effektiv lösning för styrning av våra fastigheter. Med Schneider Electrics KNX-lösning får vi en öppen plattform som gör att vi kan kontrollera värme och ventilation från centralt håll, samtidigt som vi får en plattform som gör oss oberoende av specifika underleverantörer, säger Patrik Jälmbrant, Installationsansvarig på Balticgruppen Byggproduktion, i ett pressmeddelande.

Kvarteret Forsete omfattar hela 60 000 kvm och ska, när det står färdigt, innehålla galleria, restauranger, hotell, skola och bostäder.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.078