23948sdkhjf

Imtech moderniserar Oskarshamnsverket

Imtech har 130 specialutbildade montörer på plats när Oskarshamnsverkets tredje reaktor nu successivt moderniseras.
Projektet genomförs etappvis och innebär förutom att säkerheten förbättras, även att kärnkraftverkets tekniska livslängd utökas. Mest omfattande är åtgärderna i reaktorinneslutningen där Imtech byter ut alla kablar och elektriska skalgenomföringar.

Erfarenhet, resurser och kompetens
OKG AB, Oskarshamnsverket, äger kärnkraftverket som består av tre reaktorer. Den första började byggas 1966 och var Sveriges första reaktor i kommersiellt bruk när den invigdes 1972. De övriga två reaktorerna invigdes 1974 och 1985.

- Vi var med redan på 1960-talet och har under årens lopp haft återkommande uppdrag. Det har gett oss stor erfarenhet av installationer på kärnkraftverk, vilket tillsammans med våra resurser och rätt kompetens var en viktig anledning till att vi fick uppdraget, säger Imtechs kundansvarige Martin Jarl, filialchef vid Imtech Elteknik i Norrköping, i ett pressmeddelande.

Både Imtech Elteknik och Imtech VS-teknik är delaktiga i projektet. Ordersumman är i dagsläget omkring 22 miljoner kronor. Arbetet pågår fram till midsommar med de största topparna i maj-juni.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.156