23948sdkhjf

Empower förvärvar dotterbolag till Helsingfors Energi

Förvärvet av Mitox Oy stärker Empowers position som leverantör av mättjänster.
Empower har köpt Mitox Oy, ett dotterbolag till Helsingfors Energi, Helen-koncernen. Förvärvet stärker Empowers ställning som en av Finlands ledande leverantörer av mättjänster och genom Empowers och Mitox samlade resurser och kompetens blir det nu möjligt att tillhandahålla ett bredare utbud tjänster än tidigare. Förvärvet förväntas också stärka den redan etablerade kundrelationen till Helen-koncernen.

– Mitox är en uppskattad och kompetent leverantör av mätlösningar för el, fjärrvärme, vatten och fjärrkylning i Finland. På Empower utvecklar vi ständigt våra tjänster i samarbete med våra kunder och har som mål att vara en föregångare i branschen. Mitox kompletterar Empowers redan omfattande internationella serviceutbud och genom förvärvet kan vi ge ännu bättre service åt våra kunder samtidigt som vi fortsätter att utveckla våra tjänster. Vi kommer att fortsätta sälja de tjänster som Mitox tillhandahåller och strävar efter att stärka Mitox kundrelationer, säger Empowers verkställande direktör Eero Auranne, i ett pressmeddelande.

Mitox Oy omsatte 21 miljoner euro 2013 och affären träder i kraft i början av juni. I och med förvärvet flyttas cirka 70 personer över till Empower-koncernen.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.11