23948sdkhjf

Kraftigt ökad produktivitet hos Outokumpu

Nu visar Prevas och Outokumpus strategiska partnerskap resultat.
Att framställa stålprodukter är mycket energikrävande och att effektivt utnyttja ugnar kräver optimering av produktivitet, kvalitet och energiförbrukning.

Sedan några år tillbaka har Prevas ett löpande strategiskt partnerskap med Outokumpu med fokus på att kontinuerligt optimera ugnsdriften i Outokumpus produktion av rostfritt stål.

- När vi valde att teckna avtal med Prevas önskade vi ett långsiktigt samarbete för att jobba med förbättringar inom ugnsdriften. För att kunna nå verkligt bestående förbättringar krävs ett långsiktigt arbete med en partner som tillsammans med dig är väl förtrogen med anläggningen. Efter gemensamma krafter från bägge parter är det mycket glädjande att vi nu kan säga att vi lyckats höja den genomsnittliga produktiviteten i ugnsdriften markant, säger Hans Jacobsson, General Manager Hot Rolling hos Outokumpu, i ett pressmeddelande.

Den ökade produktiviteten har uppnåtts genom ett nytt sätt att styra produktionstakten i ugnen. Det handlar om rent tekniskt arbete i det befintliga optimeringssystemet FOCS. Även andra aspekter, som att vara på plats och tillsammans med operatörer och driftspersonal fördjupa förståelsen för ugnsdriften, har påverkat resultatet.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.078