23948sdkhjf

Hexagon förvärvar leverantör av lösningar för precisionsjordbruk

Förvärvet av Arvus är en del i expansionen av Smart Agriculture-lösningen och bidrar till marknads- och produktutveckling.
Hexagon har ingått avtal om förvärv av Arvus, en leverantör av lösningar för precisionsjordbruk som möjliggör en mer precis och platsspecifik hantering av de faktorer som påverkar växtodling. Genom Arvus lösningar kan olika delar av ett fält hanteras individuellt, och användningen av näringsämnen och andra tillskott kan finjusteras genom sensorer och GPS-teknologi.

Rätt kanaler
Arvus har sitt huvudkontor i Florianópolis i Brasilien och har partners i de viktigaste jordbruksregionerna i landet. Förvärvet av Arvus är ett strategiskt steg i den fortsatta utvecklingen av Smart Agriculture-lösningen från Hexagon Solutions. Arvus etablerade position på den sydamerikanska marknaden för odling av sockerrör och spannmål samt skogsbruk ger Hexagon de marknadskanaler som krävs för att utöka erbjudandet och expandera verksamheten inom detta område.

- Tillsammans med vår existerande verksamhet inriktad mot jordbruksindustrin bidrar förvärvet av Arvus till fortsatt produkt- och marknadsutveckling, vilket gör det möjligt för Hexagon att erbjuda en heltäckande lösning för att öka produktivitet, minska spill samt optimera processer och resursanvändning, säger Ola Rollén, VD och koncernchef för Hexagon, i ett pressmeddelande.

Slutförandet av transaktionen är avhängigt sedvanliga villkor. Transaktionen förväntas slutföras senast vid slutet av maj 2014.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.111