23948sdkhjf

Ovako vänder förlust till vinst

Första kvartalet visade positiva siffror med en stabil orderingång för stålverket.
Ovako redovisade en vinst före skatt på 11,1 miljoner euro, cirka 100 miljoner kronor för första kvartalet 2014. Siffrorna kan jämföras med en förlust på knappt fem miljarder euro motsvarande period förra året.

Försäljningsvolymen steg med 20 procent och faktureringen med 12 procent. Orderingången ökade med nio procent jämfört med motsvarande period 2013. Den positiva trenden för stålverket har nu hållit i sig sedan tidig höst förra året.

– Volymökningen på 20 procent jämfört med samma kvartal 2013 är ett resultat av både högre produktionstakt hos våra kunder och nya affärer som tecknades under 2013. De marknadsinvesteringar som genomförts de senaste två åren har tydligt bidragit till tillväxten, säger Tom Erixon, VD och koncernchef, i en kommentar till rapporten, skriver gd.se

Fortsatta besparingar
Trots den positiva trenden så kvarstår Ovakos åtgärdsplan som bland annat innebär en minskning med 100 tjänster samt besparingar om 17 miljoner euro.

– Kapacitetsutnyttjandet i stålverken har generellt sett varit hög under kvartalet. Genomförda produktivitetsförbättringar gör att ytterligare volymökningar kan hanteras inom nuvarande skiftgång och bemanning inom de flesta produktionsområden, säger Tom Erixon.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.094