23948sdkhjf

Robur säger ja

Mycket talar för att det blir en Scaniaaffär.
Swedbank Robur meddelar att det säger jag till VW:s bud om 200 kr per aktie i Scania. I och med det positiva beskedet från Robur, som äger 1,9 procent av aktierna, talar mycket för att VW får igenom affären. I ett pressmeddelande skriver Swedbank Robur att de noga beaktat de antaganden och slutsatser som den oberoende kommittén i Scanias styrelse kommit fram till och att beslutet inte var lätt att fatta.

— Vi anser att budet är skäligt. Vi har beaktat de antaganden och slutsatser som den oberoende kommittén i Scanias styrelse kommit fram till, men vi finner budet skäligt med tanke på det långa tidsperspektivet man har när man ska realisera det här värdet, och det begränsade handlingsutrymme en liten minoritetsägare har gentemot en dominerande huvudägare, säger Marianne Nilsson, chef för ägarstyrning vid Swedbank Robur, till TT, enligt Helsingborgs Dagblad. Det har inte varit ett enkelt beslut. Vi gör som aktieägare en egen analys utifrån våra andelsägares bästa och därav vår slutsats. Varje ägare får göra sin bedömning, säger hon.

En viktig del i Roburs beslut är att samarbetet med huvudägaren i Scania inte fungerat efter önskemål.

— Vi har fått dåligt gehör för minoritetens önskemål. Prognosen för ett gott samarbete framöver mot bakgrund av det är inte god, säger Marianne Nilsson.

I och med att Robur godkände budet blir det svårare för nej-sidan att få ihop de tio procent som krävs för att stoppa affären. Budtiden går ut på fredag.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.078