23948sdkhjf

Areco förvärvar Lundberg & Kullberg

Som ett led i att utöka sina distributionskanaler har Areco Steel AB förvärvat Lundberg & Kullberg.
Förvärvet är tänkt att stärka Arecos position i mellersta Sverige, och underlätta att få ut produkterna från fabriker i Malmö på ett kostnadseffektivt sätt.

– Vi är mycket glada över förvärvet av Lundberg & Kullberg. De har byggt sitt distributionsnät under de senaste 22 åren men ser nu möjligheten att genom försäljningen bidra till ett bredare produktsortiment och en starkare kompetens för att bättre serva kunderna. Detta kommer också att bli ett viktigt led för Areco att uppfylla målen om att bli en heltäckande leverantör av byggplåtsprodukter i hela Sverige, säger Peter Areskog, koncernchef Areco Steel AB, i ett pressmeddelande.

Hans Stenberg, vd Lundberg & Kullberg AB, kommenterar också förvärvet:

– Jag ser det som en stor möjlighet för Lundberg & Kullberg att ingå i ett starkt ägarskap och en ekonomisk trygghet. Förvärvet innebär att Areco går in i rollen som ägare och tillsammans med oss utvecklar sina produkter, tjänster och infrastruktur för marknaden. För våra kunder kommer detta inte ha några direkta följder. Våra verksamheter i Göteborg, Jönköping, Uddevalla och Skövde kommer att fortsätta som vanligt.

Sammanslagningen kommer att träda i kraft den 1 maj 2014.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.094