23948sdkhjf

Atlas Copcos lägger grunden för hållbar byggnation

Genom ett nyetablerat teknologi- och applikationscenter vill man öka kunskapen och service inom byggnation.
Med det nya teknik- och applikationscentret, TAC, är Atlas Copcos mål att ytterligare förstärka den ledande positionen genom att erbjuda kunskap och stöd till kunder och egna anställda. TAC ligger vid Atlas Copcos fabrik i Karlskrona, Sverige.

- Oavsett om det är en väg, ett flygfält eller ett hus är nyckeln till en hållbar grund effektiv packning, säger Fredrik Åkesson, chef för det nybildade teknik- och applikationscentret, i ett pressmeddelande. Vårt uppdrag är att skapa en grund för nya tekniker och tillämpningar inom packning, fräsning och asfaltläggning, stötta våra kunder och produkter ute på marknaden och även vår egen säljpersonal.

Besparingar i både tid och ekonomi
Enligt Fredrik Åkesson är ett av syftena med TAC att även öka kunskapen inom infrastruktur och byggsektorn.

- Vi vill påverka och stödja beslutsfattare, planerare och inköpare i bygg- och anläggningsbranschen, såväl som lokala myndigheter och Trafikverket. Vår kunskap kan användas för att bygga starka, hållbara vägnät och minimera trafikstörningar på grund av reparations-och underhållsarbeten. Det finns en enorm potential att uppnå både direkta och indirekta besparingar i i tid och pengar. För alla, inklusive allmänheten, säger han.

Inspirationen kommer från arbetet av den avlidne Dr Lars Forsblad som arbetade på Dynapac i många år. Han var en ledande expert på packning och skrev ett antal böcker och artiklar i ämnet. Dynapac har varit en del av Atlas Copco sedan 2007 och rankas bland de främsta inom området för jordpackning, asfaltläggning och fräsning. 2013 integrerades varumärket till Atlas Copco fullt ut.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.141