23948sdkhjf

Midroc Europe har framtidstro

Företaget redovisar i sin Annual Review för 2013 vinst på 157 miljoner före skatt.
Trots vinst skriver koncernen i ett pressmeddelande att lågkonjunkturen under 2013 slog hårdare mot Midroc Europe än vad den gjort föregående år. Tröghet på fastighetsmarknaden i södra Sverige och mindre uppdragsvolymer mot stålindustrin påverkade resultatet för flera av Midrocs bolag.

Ekonomiskt motigt år till trots har några av bolagen visat starka resultat, däribland Midroc Electro. Koncernen menar att flera investeringar, bland annat på lokaler, utrustning och ny IT-plattform belastar resultatet för 2013 och satsningarna ska bära frukt i framtiden.

– Med tanke på konjunkturläget har våra bolag visat både styrka och framåtanda. Midroc nådde en acceptabel vinst före skatt på 157 MSEK. Trots en tuff ekonomi har vi levererat många framgångsrika projekt under det gångna året, tagit hem stora affärer för leverans 2014 och 2015 samt fortsatt att göra betydande investeringar i många av våra företag. Vi ser därför framåt med realistisk optimism, säger Christer Wikström, en av Midrocs koncernchefer.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.094