23948sdkhjf

Grundfos utser ny VD och koncernchef

Mads Nipper tillträder som VD på Grundfos.
Mads Nipper blir ny VD och koncernchef för Grundfos. Han kommer från en tjänst som Vice VD vid LEGO och börjar sin tjänst på Grundfos den 1 augusti 2014.
Grundfos styrelseordförande, Jens Moberg, understryker att Mads Nipper valdes på grund av sin långa och bevisade erfarenhet av arbete på den globala marknaden.

- Med Mads Nipper får vi en mycket kompetent ledare, som har en solid bakgrund inom strategi, affärsutveckling, försäljning och marknadsföring på den globala marknaden. Mads är extremt kundorienterad och har under sin karriär visat att han kan skapa nya sätt att få verksamheten att växa. Hans profil passar synnerligen väl in hos Grundfos-koncernen och jag ser fram mot att arbeta tillsammans med honom för att exploatera den enorma potentialen för tillväxt både på våra befintliga marknader och på nya marknader, säger Jens Moberg.

Mads Nipper har arbetat för Legokoncernen i 23 år, han har innehaft många chefsposter vid olika företag och organisationer och innehar en MSc och en BSc i Business Administration.

- Jag ser mycket fram mot att bli en del av Grundfos-koncernen. Jag har valt Grundfos för att det är ett värdebaserat företag, som med kvalitetsprodukter förbättrar kundernas liv och samtidigt gör någonting bra för världen. Jag har njutit av varje minut hos LEGO, ett fantastiskt företag med fantastiska produkter och fantastiska människor. Nu är det dags för nya och spännande utmaningar för mig, och det ser jag fram mot, säger Mads Nipper.

Ordföranden för stiftelsen Poul Due Jensen Foundation, Grundfos huvudägare, ser också fram mot att samarbeta med Mads Nipper:

- Jag är mycket glad över att Mads Nipper utsetts till ny VD. Jag har lärt känna Mads som en fantastisk personlighet, som kan motivera och engagera människor omkring sig. Dessutom har han enormt kommersiellt och strategiskt kunnande och förståelse och ett globalt tänkesätt som kommer att medföra stora fördelar för Grundfos i framtiden, säger Niels Due Jensen.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.094