23948sdkhjf

Nytt hållbart huvudkontor för Schneider Electric

De nya lokalerna är ombyggda enligt Schneider Electrics expertis inom hållbarhet och energieffektivitet.
Schneider Electric har flyttat in i ett nytt huvudkontor i Frösundavik. De moderna lokalerna på 4500 kvm har inför flytten byggts om för att vara ett flaggskepp för Schneider Electrics EcoStruxure-lösning, vilket innebär en hållbar och energieffektiv fastighet med bästa möjliga inomhusklimat.

- Vi är mycket glada att äntligen kunna visa upp ett huvudkontor där vi kan förevisa vår expertis inom hållbarhet och energieffektivisering. Jag ser också fram emot att se effekter på hur samlokaliseringen gynnar samarbetet mellan våra olika avdelningar och kompetenser, säger David Nicholl, VD för Schneider Electric Sverige, i ett pressmeddelande.

Nya miljövänliga produkter och system
Ombyggnationen av huset har till stor del skett i samarbete mellan fastighetsägaren och Schneider Electric. Allt i syfte att få till en miljöklassad byggnad med så hållbar och energieffektiv miljö som möjligt.

Samtliga styr-, regler- och säkerhetssystem i lokalerna samt övriga elprodukter har bytts ut till Schneider Electrics produkter och lösningar. Värme- och kyla hämtas från en akvifär vilket gör anläggningen mycket miljövänlig. Dessutom samverkar samtliga system för att optimera husets energiprestanda. Exempel på detta är funktionen att alla skrivbordslampor på ett våningsplan släcks när våningsplanet larmas på och att pålarmning sker automatiskt när våningsplanet är tomt.

Uppföljning av mål
Schneider Electrics integrerade lösningar och intelligenta system kommer också bidra till att fastighetens klimat och energianvändning följs upp och kontrolleras på bästa sätt.

- Som global energispecialist är det självklart för oss att ställa höga miljö- och energikrav på de fastigheter vi arbetar i och att göra vad vi kan för att bidra till en hållbar utveckling. I Frösundavik möts alla dessa mål och krav, poängterar David Nicholl.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.094