23948sdkhjf

Söderenergi ger Green Cargo fortsatt förtroende

Green Cargo ska hantera Söderenergis transporter av biobränsle.
Green Cargo får fortsatt förtroende att hantera Söderenergis transporter av biobränsle till deras bränsleterminal i Nykvarn. Uppdraget omfattar transporter av ca 150 000 ton årligen, i ett avtal som sträcker sig över 5 år med en option för ytterligare 3 år.

– Jag är mycket glad och stolt över att vi på Green Cargo fortsättningsvis får utföra dessa viktiga transporter för Söderenergi. Det finns stor potential i detta transportupplägg och det ser vi verkligen fram emot att utveckla vidare tillsammans med Söderenergi, säger Johan Lorensson, ansvarig säljare på Green Cargo, i ett pressmeddelande.

Nytt system leder till affär
Att Green Cargo får fortsatt förtroende beror till stor del på att företaget utvecklat ett nytt transportsystem som börjar gälla från oktober 2014. Det omfattar bland annat fler lastbärare och lok, vilket ökar lastvolymen och effektiviteten i varje transport jämfört med nuvarande transportupplägg. Valet av lastbärare är dessutom väl beprövat och ger tillsammans med Green Cargos transportsystem en tillförlitlig logistiklösning.

– Intresset för upphandlingen av Söderenergis järnvägstransporter har varit stort, vilket är mycket positivt. Green Cargo har fått vårt fortsatta förtroende vilket är resultatet av ett gott samarbete kopplat med kostnadseffektivitet och kvalitet. Något som vi nu ytterligare utvecklar gemensamt för att förbättra och effektivisera vår bränsleförsörjning, kommenterar Olle Ankarling, logistiker, Söderenergi.

Det nya transportavtalet börjar gälla från oktober 2014 och omfattar volymer på mellan 100 000 – 200 000 ton biobränslen årligen.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.422