23948sdkhjf

HT Industries köper KRS

Förvärvet stärker koncernens position som heltäckande leverantör inom kraft- och processindustrin.
HT Industries har köpt KRS i Norrköping AB som därmed blir systerbolag till Saltängens Mekaniska Verkstad. Med över 100 anställda är gruppen redo att växa i södra Sverige.

– Vårt dotterbolag Saltängens Mekaniska Verkstad AB samarbetade med KRS under 2013 och vi upptäckte genast hur väl bolagen kompletterade varandra, säger Christer Thorn, VD och delägare i moderbolaget HT Industries, i ett pressmeddelande. Förvärvet blev därför ett naturligt steg i vår strävan att växa och bli en heltäckande leverantör till kunder inom kraft- och processindustrin.

Kompletterar med specialistkompetens
HT Industries är en verkstads- och industriservicekoncern som genom Saltängens Mekaniska Verkstad verkar över en stor del av södra Sverige med utgångspunkt från huvudkontoret i Norrköping, samt enheterna i Stockholm och Örebro. Det nya dotterbolaget KRS har pannor och pannhus som främsta specialitet och man utför bland annat kvalificerade svetsnings-, service- och underhållstjänster. I och med affären får företagsgruppen även filialer i Mariestad och Karlshamn, och arbetsstyrkan växer till över 100 medarbetare.

– Jag är mycket positiv till att vi går samman, säger Keith Rydberg, VD och grundare till KRS. Vi tillför specialistkompetens inom bland annat panntubssvetsning, och med ett breddat erbjudande växer möjligheterna att expandera på marknaden.

Satsar på tillväxt
Saltängens har utvecklats framgångsrikt på senare år och i fjol öppnade man verkstad i Stockholm och filial i Örebro för att understödja företagets fokuserade satsning på processindustri och kraftvärmeverk.

– Tillväxt är vår strategi och med KRS ombord möjliggör vi fortsatt expansion, förklarar Christer Thorn. Med fler serviceteam och stora verkstadsresurser som bas kan vi nu erbjuda ett koncept för hela kraftvärmeverkets behov. Det är vi ensamma om i branschen idag.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.062