23948sdkhjf

Binar förvärvar

Franska Mercura S.A.S köps nu upp av Binar.
Binar har genom sitt franska dotterbolag Standby S.A. inom divisionen First Responder Technology, FRT, förvärvat Mercura S.A.S. I FRT ingår sedan tidigare svenska Standby AB, tyska Standby GmbH och finska Standby OY.

Mercura utvecklar, tillverkar och säljer utrustning för utrycknings- och arbetsfordon och har sina verksamheter i Blois och Nantes, Frankrike.
Mercura är marknadsledande i Frankrike inom ”blåljusmarknaden” och liknar därmed Standby som har motsvarande position i Norden. Bolaget omsätter cirka 15 MEUR med 60 anställda.

- Mercura passar in väldigt bra i vår FRT-division. Tillsammans kommer företagen att ha tillgång till en bredare produktpallett och kan därmed ge ett bättre kunderbjudande på respektive marknad, säger Binars koncernchef Ingemar Pettersson, i ett pressmeddelande.

- Mercura och Standby har samarbetat i mer än 10 år. Båda bolagen har resurser för produktutveckling och tillverkning, men har sina huvudmarknader i olika geografiska delar av Europa. Härigenom uppstår flera synergier som ger möjlighet till en ökad konkurrenskraft, säger Standbys VD Anders Wiqvist.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.063