23948sdkhjf

Hexagon förvärvar Aibotix

Aibotix är en innovativ tillverkare av avancerade drönare som utökar Hexagons portfölj.
Hexagon har förvärvat Aibotix som tillverkar intelligenta multikoptersystem för högeffektiva luftburna tillämpningar, till exempel flygfotografering och skanning.

- Förvärvet av Aibotix är en viktig utökning av Hexagons teknologiportfölj för fotogrammetri och kartering, säger Hexagons VD och koncernchef Ola Rollén i ett pressmeddelande. Det växande antalet användningsområden för UAV-baserade lösningar innebär en stor tillväxtpotential, speciellt där det behövs frekventa och lokala uppdateringar som till exempel planering av smarta städer, dynamisk GIS och räddningsinsatser.

Aibotix konsolideras i Hexagons räkenskaper från och med 18 februari.

Aibotix
Aibotix, med huvudkontor i Kassel, Tyskland, tillverkar Aibot X6, en ny generation av obemannade luftfarkoster (UAV, unmanned aerial vehicle) som kan starta och landa vertikalt. Plattformen som har flera rotorer är intelligent, kan utföra förprogrammerade flygningar och har en konstruktion med hög säkerhet. Den är utvecklad för att tillgodose behoven hos kunder verksamma inom industriell inspektion, kartering från luften, surveying, el, vatten och avlopp samt säkerhet.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.062