23948sdkhjf

VD-skifte på XANO

Sune Lantz lämnar sitt uppdrag som VD.
Sune Lantz har efter nästan 30 år i koncernen, varav 12 år som VD för moderbolaget, kommit överens med XANOs styrelse om att lämna sitt uppdrag för nya utmaningar.

Överenskommelsen innebär att Sune Lantz avgår från VD-posten vid halvårsskiftet 2014 och vice VD Lennart Persson kommer att tillträda som ny VD. Lennart Persson har under 16 år innehaft olika ledande befattningar inom XANO-koncernen och varit vice VD i moderbolaget sedan 2005.

Sune Lantz kommer att övergå till styrelsearbete och särskilda uppdrag i några noterade koncerner. Vid XANOs årsstämma den 8 maj 2014 kommer

Sune Lantz att föreslås för val till styrelsen. Sune Lantz är sedan tidigare vald till arbetande styrelseordförande i den bolagsgrupp som XANO avser att dela ut till aktieägarna och separatnotera.

- Efter många år som ledande befattningshavare i samma börsbolag känns tiden mogen att lämna över stafettpinnen till en kollega som jag haft ett gott samarbete med, säger Sune Lantz i ett pressmeddelande. Det är också positivt att få möjligheten att vara fortsatt engagerad i berörda koncerner via en styrelseroll.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.094