23948sdkhjf

Röda siffror för Ovakos rörelseresultat

Men en ökad orderingången under fjärde kvartalet tyder på en stabilare marknad.
Specialståltillverkaren Ovako redovisar ett rörelseresultat på -4 miljoner euro för fjärde kvartalet 2013, vilket kan jämföras med -13 miljoner under samma period föregående år. För helåret uppgick rörelseresultatet till -0,6 miljoner euro, att jämföra med 20 miljoner 2012.

Positiva siffror för orderingången
Ovakos orderingång ökade med 24 procent under fjärde kvartalet 2013, vilket pekar på en stabilare marknad.

- Orderingången återspeglar både en stabilare marknadssituation och de första resultaten av gjorda satsningar på marknadsområden. Nya affärer har tecknats inom flera tillämpningsområden och geografiska marknader motsvarande en volym på 25 000 ton underåret. Det har delvis kompenserat för en europeisk stålmarknad som minskat med 4 procent under 2013. Orderboken var vid slutet av året starkare än 2012 och den europeiska pristrenden inom långa specialstål har vänt till svagt positiv, skriver koncernchef Tom Erixon, i en kommentar.

Positiva utsikter på kort sikt


Ovakos orderingång och fakturering har sedan augusti 2013 stadigt förbättrats jämfört med föregående år. Den europeiska prisutvecklingen på specialstål har vänt till svagt positiv i avtal tecknade för 2014 och de positiva trenderna förväntas fortsätta under första kvartalet år.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.141