23948sdkhjf

Damstahl satsar framåt och bygger ut lager

Sverigelagret i Malmö ska bland annat skapa effektivare flöden.
Stålgrossisten Damstahl går på offensiven trots fortsatt tuffa tider för stålbranschen. På en nyförvärvad tomt bredvid huvudkontoret i Malmö planerar man att bygga ut lagerkapaciteten med målet att ha ett nytt lager klart 2015–2016.

– Vi är idag den ledande grossisten inom rostfritt stål. Som alla andra i stålbranschen har vi varit drabbade av den globala lågkonjunkturen med vikande marknad och prisfall. Under andra halvan av 2013 genomförde vi effektiviseringar som gav en betydande kostnadsreduktion. Tyvärr var det nödvändigt att dra ner på personalstyrkan vid våra kontor, något som löstes genom både uppsägningar och naturliga avgångar. Alla kostnader togs förra året, men trots detta och tuffa marknads- förutsättningar lyckades vi göra ett positivt resultat för 2013, säger Peter Sjödahl, VD Damstahl Sverige, i ett pressmeddelande.

– Damstahl står nu starkt inför framtiden och tänker satsa framåt. Med förvärvet av granntomten på 9 000 kvm kan vi bygga ut lagerkapaciteten för att få mer plats och samtidigt skapa effektivare arbetsflöden, fortsätter Peter Sjödahl.

Stärkt konkurrenskraft
Malmö blir ett ännu tydligare nav i Damstahls logistik med löfte om leverans inom 24 timmar upp till i höjd med Gävle. Ledtiderna ska på sikt trimmas ytterligare från nordiska huvudlagret i danska Skanderborg, via det utökade Sverigelagret och ut till företagets kunder. Det kommer att vara en konkurrensfördel när efterfrågan på rostfritt stål åter växer.

– Rostfritt stål är ett framtidsmaterial och vi ökar nu kapaciteten inför den definitiva vändningen i konjunkturen. Vi ser en stor potential inom bland annat vattenrening, biogasproduktion samt inom livsmedels- och storköksindustri. En stark trend är att vi följer med våra kundföretag ut i världen då man vill säkerställa kvaliteten på det rostfria stål man köper. 2014 har börjat lovande och vi har flera intressanta affärer på gång, säger Peter Sjödahl.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.094